Naples, FL

Talis Park

Vyne House (Phase II)


DESIGN DETAILS



The concept for the new clubhouse was to create a village of structures and amenities with many indoor and outdoor gathering spaces throughout the complex providing the sense of discovery and excitement similar to what can be found throughout small villages and towns in old work Europe with a contemporary twist to balance the familiar with the unexpected.

The experience starts on the Village Green to the northeast and is completed with views to the 18th hole to the southwest. Between the two is a new design paradigm for club amenities which includes as much outdoor covered space and courtyard space as indoor air-conditioned space. As with historic European villages, the spaces making up the “clubhouse” provides lawns, courtyards and plazas for large groups to gather under an event tent but does include traditional ballroom in the clubhouse. Designed to maximize utilization, indoor and outdoor spaces connect to each other to expand capacity when needed. The interiors were designed to embrace the flow of natural day light and sparkle with the artful artificial light when the sun sets.

With a premium placed on outdoor living, large courtyards placed among the interior spaces provides daylight into the adjacent rooms to minimize the need for artificial illumination during the day.

The forms and articulation of the buildings with covered loggias, large archways and operable glazed openings provide a connectivity of indoor space to outdoor living space and allow fresh air to flow through the buildings on nice weather days.


  • Design Award 2016 Golf Inc. - 1st Place & Best in Show for Clubhouse of the Year

  • Design Award 2015 AIA - Design Excellence in Architecture Honor Award

  • Design Award 2015 ASID - Design Excellence Award in Hospitality Design
2-minutes with Brian Idle Honda Classic Clubs of Clubs Template for Success Golf Architects Interior Design