BayColony_001
BayColony_002
BayColony_003
previous arrow
next arrow

Bay Colony Golf Club

2017 Clubhouse Expansion & Remodel

DESIGN DETAILS

ARCHITECT: Peacock + Lewis
INTERIOR ARCHITECTURE: Peacock + Lewis
FFA DESIGN: Peacock + Lewis
OWNER: Bay Colony Golf Club
SIZE: 34,526 sqft
COMPLETION DATE: August 2017
WEBSITE: baycolonygolfclub.com

AWARDS

  • 2019 Golf Inc. Golden Fork Award – Finalist for Most Improved Dining Renovations 
  • 2018 CBIA Sand Dollar Award – Best Interior Design for a Remodeled Clubhouse

Naples, Florida

Bay Colony is known for having one of the most beautiful and pristine golf courses in Southwest Florida. The interior design inspiration simply came from looking out upon the fairway at a golden sun, setting over the velvet like golf course. We knew then that the view and the scenery would be our inspiration and the focal point for guests enjoying the Bay Colony Clubhouse dining experience. The existing windows were replaced with floor to ceiling folding doors, which enlarged the room and opened up the views to the 19th hole. The existing draperies and window treatments were removed, allowing the view to be the star of the room. Decorative sconces were added to cast soft light throughout the space and create a warmer feel.

The color palette is simple and can be described in two words; light and airy. All design elements were included to enhance and embrace the golf course views. By adding large scale folding glass doors and outdoor shades, the covered terrace has now become part of the indoor – outdoor dining experience. The views of the well – manicured course, and stunning water features are carefully framed with beautiful outdoor drapery sheers. Fire pits and casual seating were added for guests to linger and enjoy cocktails while watching the magnificent sun sets.

Close Menu