previous arrow
next arrow
Slider

Valencia Palms

Clubhouse Remodel

DESIGN DETAILS

INTERIOR ARCHITECTURE: Peacock + Lewis
FFA DESIGN: Peacock + Lewis
OWNER: Valencia Palms
SIZE: 26,000 sqft
COMPLETION DATE: November 2015
WEBSITE: valenciapalmshoa.com

Delray Beach, Florida

The over 31,000 sqft Clubhouse at Valencia Palms is located in an existing recreation-rich gated community catering to an active adult lifestyle. The renovation areas include a Fitness Center, Pool, Showers, Locker Rooms, Billiards Room, Card Rooms, Arts & Crafts Room, Classrooms for Dance, Aerobic Studio, Café, Grand Ballroom for Lectures, Cultural Events, Shows and Dancing.

Dated furnishings, artwork and poor lighting masked the nicely scaled crown moldings, casings and ceiling designs. A brightened-up color palette, some added millwork detail, updated yet classic furnishings, artwork, draperies and decorative lighting gave the much-needed facelift to redefine this fine estate. Flow was enhanced by opening up access to the isolated and stagnant living room to a pre-function space and Grand Ballroom. Custom full height corner mirrors, painted wood fretwork and a multi-level teardrop pendant fixture brought light and movement into the living room providing a warm inviting first impression. Gathering spaces and café dining was expanded by the use of cantilever umbrellas to shade an unused outdoor courtyard. The café capacity was further expanded by repurposing a covered walkway into a new screened porch bistro.

Close Menu