JohnsIslandClubBeachClub_slider_001
JohnsIslandClubBeachClub_slider_002
JohnsIslandClubBeachClub_slider_003
JohnsIslandClubBeachClub_slider_004
previous arrow
next arrow

John's Island Club

Beach Club

DESIGN DETAILS

ARCHITECT: Peacock + Lewis
INTERIOR ARCHITECTURE: Peacock + Lewis
CONTRACTOR: The Weitz Company, LLC
OWNER: John’s Island Club
SIZE: 42,000 sqft
COMPLETION DATE: November 2008
WEBSITE: johnsislandclub.org

 

AWARDS

  • BoardRoom | April, 2014 “BoardRoom magazine Recognizes 23 Private Club Presidents of the Year”
  • Club & Resort Business | March, 2009 “A Full Day at the Beach”

Vero Beach, Florida

The membership at the John’s Island Club is enjoying the new beach club building which opened November 2008 and is designed in an Anglo-Caribbean style and has a variety of dining options to better suit it’s multi-generational membership. 

The “Island Room” dining room which seats 144 has a combination of freestanding tables, booths and banquettes. The center exterior wall of mahogany doors open completely to an elevated terrace overlooking the pool deck and ocean with umbrella table dining.

The “Ocean Hearth” dining room, a more intimately scaled room seats 68 with two center banquette groupings under a vaulted tongue & groove ceiling, and freestanding tables around the perimeter next to bi-folding mahogany windows.

The “Rafters” bar has expanded seating capacity in the adjacent library/ billiard room and gallery, under wrap around covered pool side loggia and in front of a fireplace in an outdoor living room.

A small plate tapas menu is served to those in the “Rafters” bar from an adjacent kitchen which also serves a family friendly menu out of two walk-up snack bar windows convenient for those seated on the pool deck or on the beach which seats 62.

The reception by the membership of this most casual part of the new building has required staff to stay well into the early morning hours until the members have departed.

Approved by the membership March 2005 (95% voted in favor). Construction began in late spring 2007 and was completed in fall 2008.

Close Menu