JohnsIslandClubClubhouseRemodel_slider_001
JohnsIslandClubClubhouseRemodel_slider_002
JohnsIslandClubClubhouseRemodel_slider_003
JohnsIslandClubClubhouseRemodel_slider_004
previous arrow
next arrow

John's Island Club

Clubhouse Expansion & Remodel

DESIGN DETAILS

ARCHITECT: Peacock + Lewis
INTERIOR ARCHITECTURE: Peacock + Lewis
CONTRACTOR: The Weitz Company, LLC
OWNER: John’s Island Club
SIZE: 68,600 sqft
COMPLETION DATE: January 2017
WEBSITE: johnsislandclub.org

 

AWARDS

  • 2019 AIA Palm Beach Honor Award of Excellence Commercial Interiors
  • 2018 Golf Inc. – Clubhouse of the Year, 1st Place for Best Private Club Renovation

 

ARTICLES

  • BoardRoom | April, 2014 “BoardRoom magazine Recognizes 23 Private Club Presidents of the Year”
  • Club & Resort Business | March, 2009 “A Full Day at the Beach”
 

Vero Beach, Florida

The design challenge for this clubhouse remodeling was to deformalize the golf clubhouse building which membership was extremely proud of. The challenge was to create a new casual arrival and activate the underutilized dining venues on the upper level for day and evening dining with short views to the putting green and long views to the golf course.

This clubhouse remodeling opened the Food & Beverage venues to engage the outdoor environment overlooking remodeled practice facilities adjacent to the clubhouse. Features of this remodeling, which have been highly successful and well received by the membership, include an overall de-formalization of the building to create a more contemporary vibe while respecting the classic forms and elements of style for which the club is known. New “thin mullion windows” and steel doors create a clean, contemporary, open feel to the building setting the stage for an updated décor.

The remodeled golf shop was transformed into a boutique shop that now flows to the club market/café with grab-n-go and short order cuisine. A landscaped promenade connecting the north parking to a new casual bag-drop/valet stand provides access to casual spaces in the lower level and to new vertical circulation on the upper level.

The transformation has been very successful with members utilizing the new casual entrance, visiting the golf shop, using the new market and dining in the new indoor/outdoor venues in the clubhouse during the day and in the evening.

Close Menu