previous arrow
next arrow
Slider

The Club at Quail Ridge

New Clubhouse

DESIGN DETAILS

ARCHITECT: Peacock + Lewis
INTERIOR ARCHITECTURE: Peacock + Lewis
FFA DESIGN: Peacock + Lewis
CONTRACTOR: The Weitz Company, LLC
SIZE: 49,647 sqft
BUDGET: $16.7 million
COMPLETION DATE: December 2017
WEBSITE: quailridgecc.com

AWARDS:

  • 2019 Golf Inc. Golden Fork Award – 3rd Place New Private Club Dining Facility
  • 2018 Golf Inc. Clubhouse of the Year – 3rd Place for New Clubhouse Design
  • 2018 ASID Design Excellence Award – Honorable Mention Commercial Clubhouse Design
  • 2018 BoardRoom – Excellence in Achievements Award, Interiors for Social & Casual Dining Area

Boynton Beach, FL

After exploring solutions on adjacent property, the membership at The Club at Quail Ridge voted to raze the existing one-story clubhouse and replace it with a new one-story facility with a central entry point. Golf operations were designed into the west-side function space and casual indoor/outdoor living (east-side) was designed to overlook the short-game practice facilities.

The design challenge at this very golf-serious club, was deriving the proper balance of familiar surroundings for the senior members with amenities to encourage utilization by new members and families. The formal arrival onto the front porch with clean, bright, semi-formal finishes is contrasted with a large gathering living room with bold but soothing color palette.

Distinctive design features incorporated into this new facility unify the multiple generations of members including a unique history and memorabilia gallery leading to the locker rooms and golf shop which commemorate the many professional and amateur golfers who are members of this club and have made significant contributions to the game of golf.

Close Menu