RivieraCountryClub_IDslider_001
RivieraCountryClub_IDslider_002
RivieraCountryClub_IDslider_003
RivieraCountryClub_IDslider_004
previous arrow
next arrow

Riviera Country Club

Interior Design

DESIGN DETAILS

ARCHITECT: Peacock + Lewis
DESIGN ARCHITECT: Peacock + Lewis
INTERIOR ARCHITECTURE: Peacock + Lewis
FFA DESIGN: Peacock + Lewis
CONTRACTOR: Beauchamp Construction
OWNER: Riviera Country Club
SIZE: 60,000 sqft
COMPLETION DATE: December 2018
WEBSITE: rivieracc.com

AWARDS

  • 2019 Golf Inc. Clubhouse of the Year – Honorable Mention for New Clubhouse
  • 2019 ASID Design Excellence 1st Place Clubhouse Design

Since its inception in 1945, Riviera Country Club was known as the premier, year-round, family-friendly neighborhood country club in the
community. The clubhouse was added to and remodeled several times over the years and in the late nineties and early 2000’s experienced some
moisture damage due to disrepair and deferred maintenance. The members debated the best path forward to satisfy a changing membership.
With a golf course redesign already underway, the decision was made to allocate space in the redesign of the course for construction of a new
clubhouse while keeping the existing clubhouse active, so members were able to continue use all the existing amenities.

Without compromise to either golf or other amenities, that is exactly what happened. The design and integration of the new structures with the new golf course was successfully accomplished with the goal of casual dining venues having the best long views down the 18th fairway to an iconic hotel on the adjacent property. In a collaborative effort, the design team, leadership and management presented this new design concept and received an overwhelming 85% vote of approval from members. Presentations by the design team and management to assure the golf-serious membership that this new concept would not compromise but would enhance the golf experience, all contributed to the successful vote.

Upon completion in December 2018, the members received a beautiful new golf course fully integrated with the new two-story clubhouse, larger and lushly landscaped parking areas, a new aquatics complex with a twostory fitness center overlooking the aquatics and golf.

Before construction completed, the membership grew from 850 to 1000 and now has a waitlist for entry (two year for social, one year for golf) returning the Club to the social epicenter of the community.

Close Menu