previous arrow
next arrow
Slider

Talis Park

Vynehouse - Phase II

DESIGN DETAILS

ARCHITECT: Peacock + Lewis
INTERIOR ARCHITECTURE: Peacock + Lewis
FFA DESIGN: Peacock + Lewis
CONTRACTOR: DeAngelis Diamond Construction
OWNER: Kitson & Partners
SIZE: 59,700 sqft
COMPLETION DATE: November 2015
WEBSITE: talispark.com

 

AWARDS

  • 2016 Golf Inc. – 1st Place & BEST IN SHOW for Clubhouse of the Year
  • 2016 Sand Dollar Award for Clubhouse of the Year Exteriors
  • 2016 Sand Dollar Award for Clubhouse of the Year Interiors
  • 2015 ASID Design Excellence – Fiona’s Cafe Restaurant

ARTICLES

  • Naples Daily News | August, 2012 “Vynehouse”
  • Naples Daily News | October, 2013 Talis Park breaks ground on Phase 1 of Vynehouse

Naples, Florida

The concept for the new clubhouse was to create a village of structures and amenities with many indoor and outdoor gathering spaces throughout the complex providing the sense of discovery and excitement similar to what can be found throughout small villages and towns in old work Europe with a contemporary twist to balance the familiar with the unexpected.

The experience starts on the Village Green to the northeast and is completed with views to the 18th hole to the southwest. Between the two is a new design paradigm for club amenities which includes as much outdoor covered space and courtyard space as indoor air-conditioned space. As with historic European villages, the spaces making up the “clubhouse” provides lawns, courtyards and plazas for large groups to gather under an event tent but does include traditional ballroom in the clubhouse. Designed to maximize utilization, indoor and outdoor spaces connect to each other to expand capacity when needed. The interiors were designed to embrace the flow of natural day light and sparkle with the artful artificial light when the sun sets.

With a premium placed on outdoor living, large courtyards placed among the interior spaces provides daylight into the adjacent rooms to minimize the need for artificial illumination during the day.

The forms and articulation of the buildings with covered loggias, large archways and operable glazed openings provide a connectivity of indoor space to outdoor living space and allow fresh air to flow through the buildings on nice weather days.

 

Close Menu